ODGOĐENO! Antonio Sanchez Quartet

  • 8. 7. 2020, 20:00, 3. Backstage Live Pula 2020, INK Pula
  • Ulaznice:  www.ink.hr i blagajna INK Pula

 

Dobitnik mnogobrojnih priznanja i nagrada, između ostalog peterostruki dobitnik nagrade Grammy, Antonio Sanchez rođen je 1. studenoga 1971. u Mexico Cityju, kao unuk meksičke filmske zvijezde Ignacija Lopeza Tarsoa. Za bubnjeve se zainteresirao još kao petogodišnji dječak, kada je svirao uz ploče ansablala kao što su The Beatles, Led Zeppelin, The Police i Rush. Profesionalnu karijeru započeo je u mlađoj tinejdžerskoj dobi svirajući u raznim domaćim rock grupama. Nakon srednje škole, studirao je klasični glasovir na Meksičkom nacionalnom konzervatiriju.

Godine 1993. upisao se na akademiju Berklee, gdje je diplomirao s odličnim uspjehom. Ta mu je škola dodijelila nekoliko stipendija, među kojima su najznačajnije Buddy Rich Memorial i nagrada Zildjian. Glazbeni konzervatorij New England dodijelio mu je stipendiju za magisterij jazz improvizacije.

Godine 1997., dok je još studirao, Antoniov mentor, pijanist Danilo Perez preporučio ga je klartinetistu i saksofonistu Paquitu D’Riveri za člansvo u uglednom United Nation Orchestru. Iste godine Sanchez se priključio Perezovom triju, što je rezultiralo brojnim turnejama u inozemstvu i snimanjem albuma. Nekoliko godina nakon toga upoznao je Pata Methenyja koji ga je kasnije pozvao da se priključi njegovom ansamblu. Sanchezov debitantski ansambl s Methenyjem, “Speaking of Now” iz 2002. godine, osvojio je nagradu Grammy u kategoriji “Najbolji album suvremene jazz glazbe”. Istu je nagradu osvojio i album “The Way Up” godine 2005. nastavio je nastupati kao redovan član Methenyjevih kvarteta i trija.

Danas jedan od najtraženijih bubnjara na međunarodnoj jazz sceni, Sanchez je snimao i nastupao na turnejama uz glazbenike kao što su Chick Corea, Gary Burton, Kenny Werner, Charlie Haden, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Dee Dee Bridgewater i Dianne Reeves. Surađuje i s novijom generacijom glazbenika među kojima su, između ostalih, Joshua Redman, Chris Potter, John Patitucci, David Sanchez, Marcus Roberts, Avishai Cohen, Miguel Zenon, Scott Colley, Dave Samuels, Luciana Souza, Billy Childs i Claudia Acuña. Osim toga vodi vlastite sastave s kojima je snimio sedam albuma. U ostvarenju tih projekata uz njega su svirali slavni glazbenici, među ostalima Joe Lovano, Pat Metheny, Chick Corea, Christian McBride, Brad Mehldau, John Scofield i Miguel Zenon.

Veliku popularnost stekao je skladavši i odsviravši glazbu za film “Birdman” koji je nagrađen s četiri Grammyja, uključujući onaj za najbolji film. Glazba koju je snimio za ovaj film, a objavljena je na CD-u, još je jedna povrda njegove visoke umjetničke vrijednosti. Za nju je dobio nagradu Udruženja filmskih kritičara Austina, Denvera, Iowe, Las Vegasa, Phoenixa i St. Louisa te Saveza filmskih novinara.

Sanchez se također bavi pedagoškim radom i podučava diljem svijeta. Njegov prvi DVD s instrukcijama pojavio se 2008. godine, kao dio serije Hudson Music’s Music Master. (Davor Hrvoj) 

Antonio Sanchez – Drums
Donny McCaslin – Saxophone
Miguel Zenon – Saxophone
Scott Colley – Bass

 

Donny McCaslin 

http://www.donnymccaslin.com/about
https://www.facebook.com/donnymccaslinmusic
https://www.instagram.com/donnymccaslinmusic
https://twitter.com/DonnyMcCaslin
https://www.youtube.com/channel/UChFPtIa43nuaEuV5a3WP2xw

 

Miguel Zenon

https://miguelzenon.com/
https://www.facebook.com/miguelzenon
https://www.instagram.com/miguelzenonmusic
https://twitter.com/miguelzenon
https://www.youtube.com/user/miguelzenon


Scott Colley

http://www.scottcolley.com/
https://www.facebook.com/scottcolleymusic/