Charlie Hunter & Lucy Woodward

 

Gitarist Charlie Hunter glazbenik je u svjetskim okvirima poznat po istodobnom sviranju bas i gitarskih dionica na istom glazbalu. Široj javnosti poznat je kao autoritet za sviranje gitare sa sedam i osam žica. Uvijek iznova fascinira sposobnošću da istodobno spaja ukusno odsvirane bas dionice, melodijske linije i swingajuće ritmove. Hunter neprestano unapređuje svoje stvaralaštvo, a ono, osim sviranja gitare, uključuje skladateljski rad i vođenje sastava. Stasao je pod utjecajem Joea Passa i Tucka Andressa, koji su ga osvojili načinom inkorporiranja bas dionica u svojem sviranju. No, on je želio razvijati taj pristup i podići ga višu razinu te je krenuo je u potragu za prikladnijim glazbalom na kojem bi istovremeno mogao djelovati kao gitarist i basist.

Takvom pristupu približio se već na prvom albumu, “Charlie Hunter Trio”, koji je snimio sa sedmožičanom gitarom, a u potpunosti ga je ostvario osmislivši osmožičanu. Za obje je osmislio poseban način sviranja. Zahvaljujući svojoj reputaciji, tijekom karijere surađivao je s cijenjenim glazbenicima raznih žanrova, među ostalima s Christianom McBrideom, Norah Jones, Kurtom Ellingom, Mosom Defom, Johnom Mayerom, D’Angelom, Ronom Milesom i skupinom Snarky Puppy. Tijekom šesnaestogodišnje karijere, snimio je dvadesetak albuma za ugledne diskografske kuće kao što su Blue Note, Concord, Ropeadope, GroundUP i druge. Na snimanjima tih albuma pridružili su mu se slavni glazbenici: Greg Osby, John Medeski, Ernest Ranglin, Stefon Harris, Leon Parker, Bobby Previte, Scott Amendola i drugi.

Za snimanje novog albuma, “Music!Music!Music”, Hunter se udružio s Lucy Woodward, kantautoricom koja je odrasla u glazbeničkoj obitelji. Oba roditelja su joj klasični glazbenici; otac je skladatelj i dirigent, a majka operna pjevačica muzikologinja i glazbena pedagoginja. Iskustvo je stjecala pjevajući jazz, blues i pop glazbu. Nastupala je s raznim big bandovima diljem svijeta, ali i poznatim glazbenicima kao što su Celine Dion, Rod Stewart, Chaka Khan, Barbra Streisand, Carole King, Joe Cocker, Randy Jackson i drugi, a važnu suradnju ostvarila je i sa skupinom Snarky Puppy. Četiri albuma, što ih je snimila kao voditeljica sastava, objavila je za ugledne diskografske kuće, između ostalih Atlantic i Verve. (Davor Hrvoj)

 

Video:MWI YouTube Playlist: https://www.youtube.com/playlist
MWI Artist Link: http://www.musicworksinternational.com/

Za više informacija posjetite:

Charlie Hunter

Web stranica: charliehunter.com
Facebook: fb.com/charliehuntermusic
Instagram: IG.com/charliehunter67
Twitter: twitter.com/charlie_hunter
YouTube: https://www.youtube.com/channel/

Lucy Woodward

Web stranica: lucywoodward.com
Facebook: https://www.facebook.com/lucywoodward
Instagram: https://www.instagram.com/misslucywoodward
Twitter: twitter.com/lucywoodward
YouTube: https://www.youtube.com/channel/

MUSIC WORKS INTERNATIONAL SOCIAL MEDIA LINKS:
www.musicworksinternational.com/roster/charlie-hunter-and-lucy-woodward/

2. Backstage Live Pula 2019!

Somi
Mingus Big Band
Jason Moran & Bandwagon